Ден след изборите премиерът Бойко Борисов е отново на обиколка. Този

...
Ден след изборите премиерът Бойко Борисов е отново на обиколка. Този
Коментари Харесай

Ден след изборите - Борисов пак на обиколка

Ден след изборите премиерът Бойко Борисов е още веднъж на обиколка. Този път той бе със здравния министър Костадин Ангелов и шефа на Изпълнителната организация за медикаментите (ИАЛ) Богдан Кирилов, с които посрещна първата пратка от спомагателното количество ваксини на Pfizer/BioNTech, което Европейския съюз реши да отпусне за страната поради изоставащата ѝ имунизационна акция. 

" Докато се сформира другото държавно управление, вие си гледайте уговорката. Обещах на българите безвъзмездни и доброволни ваксини. Пускайте „ зелени коридори “, и при персоналните лекари хората да се имунизират, тъй като това е единственият късмет да се измъкнем от пандемията ", прикани министър председателят. 

Богдан Кирилов разяснява, че през април се чака доставката на 90 000 дози от имунизацията на Moderna и 40 000 от препарата на Johnson&Johnson.

" 62 010 дози от имунизацията на Pfizer дойдоха през днешния ден в България. Това е първата доставка от общо 2,7 милиона дози от РНК имунизацията, които страната ни би трябвало да получи до края на месец юни ", сподели още той.

Ваксинираните до моменти са към този момент над половин милион, добави пък здравният министър.

" Половината получени ваксини ще отидат за имунизационните центрове, а другата половина за персоналните лекари. Няма дефицит на персоналните защитни средства, Ремдесивир ще има до септември, всичко е подсигурено ", увери още проф. Ангелов и добави, че до края на април ще дойдат 700 дози иРНК. Той посочи, че това е с помощта на напъните на Борисов и контрактуваните в допълнение 1,3 млн. дози.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР